Transvrouw wil miss verkiezing winnen en anderen vooral inspireren!

Transvrouw wil miss verkiezing winnen en anderen vooral inspireren!

Een 25-jarige transvrouw genaamd Lennie Blockmans, uit Antwerpen, volgt het voorbeeld van Nederland door deel te nemen aan een missverkiezing in de hoop te winnen.

Lennie zal meedingen naar de titel van Miss België in de missverkiezing van 2024.

In een interview met Het Laatste Nieuws deelde de 25-jarige haar verhaal: “Op jonge leeftijd droomde ik van kroontjes en jurken, maar voor een klein jongetje was die wereld veraf.”

“`html

Met mijn deelname wil ik anderen inspireren, onbereikbaar, zelfs. Ik wil de verandering zijn die ik zelf wil zien.

Op school kreeg ik enkel te horen hoe mannen en vrouwen kinderen moeten maken. Daar had ik niets aan. Dan moet ik het zelf maar veranderen, vind ik.

Is Blockmans van mening dat de transitie alles behalve makkelijk is.

“`Ze beschrijft haar transitie als ‘de moeilijkste uitdaging in haar leven’

”Het voelde bevrijdend maar tegelijkertijd beangstigend. Mijn gedachten bleven malen. Is het echt noodzakelijk om je gezonde lichaam te veranderen?”

”Maar al snel besef je: Onzin! Het is absoluut noodzakelijk. Na elke operatie voelde ik een enorme opluchting. Het was de beste bevestiging die ik kon krijgen.”


Als kind was ik heel vrij in mijn expressie, flamboyant en verfijnd, zonder me daar vragen bij te stellen.


Op die leeftijd sta je niet stil bij rollenpatronen en gender. Maar al snel bleek dat ik op jongens viel. Ik nam toen tot een duidelijke conclusie: ik was gay. Maar dat voelde niet correct. Er was meer, het was niet voldoende.

Toen Lennie 17 jaar oud was, zag ze een interview waarin Caitlyn Jenner uit de kast kwam. Dit bracht haar aan het denken en na enkele maanden nam ze de beslissing om zelf uit de kast te komen.

Na deze beslissing werd haar vriendengroep steeds kleiner. Haar moeder was haar grote steun en toeverlaat, maar zij is drie jaar geleden overleden.

“Ik

Hoewel ik nu weet wie ik ben, merk ik dat sommige mensen me nooit volledig zullen accepteren. Dit geldt ook voor mijn ervaringen met daten, waar veel mannen mij niet als vrouw beschouwen.

In plaats van te praten over de verkiezing waar ze aan zal deelnemen, praat Lennie voornamelijk over haar transitie en de manier waarop veel mensen haar behandelen.

”Als trans persoon ben je een doelwit. Elke dag krijg ik te maken met nare opmerkingen en blikken. Soms vraag ik me af of ik beter binnen kan blijven als ik dat niet meer wil meemaken.”


Lennie wordt door Het Laatste Nieuws gevraagd waarom ze zo openlijk praat over haar transitie. Waarom kiest ze er niet gewoon voor om onopgemerkt als trans vrouw door het leven te gaan?


„Dit wordt de stealth methode genoemd, maar dat ben ik niet. Ik maak er een punt van om vrij snel openheid te geven over mijn situatie. Transgender zijn is niet wie ik ben, het definieert me niet volledig.”

Ik ben wie ik ben, met een verleden als jongen. Dat heeft invloed, en ik begrijp dat wel, maar het sluit ook veel deuren. Niemand moet zich echter om de tuin geleid voelen.

Scroll naar boven