Merk je deze dingen tijdens een toiletbezoekje? Raadpleeg dan direct je huisarts!😱😲

Blaaskanker begint meestal in de cellen langs de binnenkant van de blaas en treft voornamelijk oudere mensen. Echter kan blaaskanker voorkomen bij iedere leeftijd.

De meeste gevallen van blaaskanker worden vroeg gediagnosticeerd wanneer de kanker zeer behandelbaar. Echter kan blaaskanker in een vroeg stadium vaak terug komen.

Bloed in de urine: Het eerste symptoom dat veel mensen ervaren wanneer ze blaaskanker hebben is bloed in de urine.

De hoeveelheid bloed kan variëren. Raadpleeg altijd een dokter, het zou ook iets anders kunnen zijn.

Pijn of branderig gevoel tijdens het plassen: Een ander symptoom van blaaskanker is een pijn of een branderig gevoel tijdens het plassen.

Moeilijk plassen: Als je merkt dat je problemen hebt met het produceren van plas of als je een zwakke urinestraal hebt is het misschien tijd om een arts te raadplegen.

Onderrugpijn aan één zijde: Eenzijdige pijn in de onderrug is misschien geen reden tot onmiddellijke bezorgdheid maar als je dit symptoom ervaart met andere symptomen je moet je dit melden aan je arts.

Moe of zwak voelen: Hoewel er verschillende fysieke, mentale of emotionele redenen kunnen zijn voor je vermoeidheid of zwakte kan het ook een teken zijn van gevorderde blaaskanker.

Verlies van eetlust / gewichtsverlies: Als je verlies van eetlust wordt gecombineerd met ongewenst gewichtsverlies neem dan contact op met je arts. De arts kan je testen op een verscheidenheid aan onderliggende problemen, waaronder blaaskanker.

Gezwollen voeten: Als je merkt dat je voeten zonder duidelijke reden gezwollen zijn kan dit te wijten zijn aan blaaskanker. Helemaal als je ook een van de andere symptomen op deze lijst ervaart.

Onvermogen om te plassen: Het niet meer in staat zijn om te plassen een duidelijker symptoom van blaaskanker.

Bekkenpijn : Bekkenpijn, of pijn in andere botten, kan een symptoom zijn van blaaskanker.

Scroll naar boven