Krijg weer mooie voetjes deze zomer door deze tips!(1 minuut lezen)

Krijg weer mooie voetjes deze zomer door deze tips!(1 minuut lezen)

19 september 2021 Uit Door Media Feitjes

Kalknagels hebben is alles behalve fijn, omdat dit er niet bepaald fris uit ziet. Maar wat is een kalknagel eigenlijk, wat zijn de symptomen en hoe voorkom je het? Dankzij deze tips kom je voor eens en altijd van je kalknagel af.

Slippertjes aan onder de douche

Kalknagels zijn erg besmettelijk. Je kunt kalknagels het meest oplopen bij de sauna, douches van bijvoorbeeld een sportclub en in het zwembad. Het dragen van badslippertjes is dus zeker aan te raden. 

Huisarts of huismiddeltjes?

Het kan best pijn doen, want je nagel kan splijten, scheuren en zelfs loslaten. Om er vanaf te komen zijn er diverse huismiddeltjes beschikbaar. Denk hierbij aan soda, mentholzalf of bij de apotheek en drogist zijn er diverse middeltjes te koop om de schimmels te bestrijden. Gaat het niet over en blijf je last houden? Ga dan naar de huisarts, want ook de huisarts kan hier medicijnen voorschrijven.

Medisch medicure

Een medisch pedicure ook helpen. De verdikte nagel wordt hierbij afgevijld tot een normale dikte, zodat de nagel ook weer de mogelijkheid heeft om normaal te groeien en het geen pijn meer doet.