Telegraaf komt met bizarre reportage: Asielzoeker vertelt dat stelen gewoon is

Telegraaf komt met zorgwekkende reportage: Asielzoeker vertelt dat stelen gewoon is

De Telegraaf heeft een schokkend verslag gepubliceerd waarin een asielzoeker beweert dat stelen normaal is

Recentelijk hebben de lokale bewoners van Ter Apel, een dorp in Groningen, geklaagd over aanzienlijke verslechtering van de situatie door toenemende overlast veroorzaakt door asielzoekers.

In oktober 2021 escaleerde de situatie zodanig dat de veiligheidsregio Groningen besloot een artikel 51-procedure te starten vanwege de ernstige crisis door de groeiende toestroom van asielzoekers.

Er is sprake van overbevolking in het asielzoekerscentrum, met 750 asielzoekers in een nachtopvang die slechts bedoeld is voor 275 personen. Ondanks deze situatie,Er is geen ingrijpen geweest van het kabinet tijdens de crisis.

Sprekend in april 2022, benadrukte Koen Schuiling, de burgemeester van Groningen, de problematische omstandigheden in het asielzoekerscentrum en het gebrek aan maatregelen om de situatie te verbeteren.

Vanwege de capaciteitsproblemen moesten in augustus 2022 honderden asielzoekers buiten het asielzoekerscentrum overnachten.

Er is sprake van toenemende overlast in het dorp, waaronder diefstal, bedreigingen en ongewenste intimiteiten. Kortom, de situatie is erg heftig.

De ernst van de situatie heeft geleid tot een gezamenlijke brief van lokale winkeliers aan de gemeente, waarin zij aangeven dat het dorp “kapot” is.

Telegraaf-verslaggever Rick de Graaff bezocht het dorp en sprak met een asielzoeker die het normaal vond om eten te stelen.

Ook heeft De Telegraaf beelden vrijgegeven van inbraken die door bewoners in hun eigen huis zijn vastgelegd, waardoor de ernst van de situatie verder wordt geïllustreerd.

Scroll naar boven