Bellen tijdens het rijden? Dit doen meer mensen dan je denkt.(1 minuut lezen)

Bellen tijdens het rijden? Dit doen meer mensen dan je denkt.(1 minuut lezen)

31 juli 2022 Uit Door Media Feitjes

Tijdens het autorijden of fietsen leest twee derde van alle Nederlanders gewoon een appje of sms als die op hun telefoon binnenkomen. Het bezig zijn met de telefoon leidt bij meer dan de helft van de mensen tot langzamer rijden.

Maar alleen langzaam rijden en een afslag missen bleef het niet bij. Ruim 1200 deelnemers melden zich aan het Social Media Dagboekonderzoek, dat het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) heeft laten doen als experiment voor de bewustwordingscampagne ’MONO’.

IenW wilde dat deelnemers 4 dagen lang een dagboek bijhielden. Zij moesten gedetailleerd bijhouden hoeveel appjes tijdens de rit ontvingen en verstuurden.

“Dit onderzoek laat zien dat veruit de meeste berichten die je tijdens het rijden op de fiets of in de auto krijgt heel goed kunnen wachten”, vertelt minister Barbara Visser van Infrastructuur en Waterstaat. “Ook al ben je nieuwsgierig als je een bericht ontvangt, besef dat het lezen en beantwoorden ervan tot gevaarlijke situaties leidt. Dus bescherm jezelf en anderen en rijd MONO, met je ogen op de weg in plaats van op je scherm.”

ZOJUIST BINNENGEKOMEN:
Wil je luxe op vakantie? Dit zijn de mooiste plekken van de Malediven.