Als je deze 4 tekorten in je lichaam hebt is de kans op migraine het grootst.

Migraine is ernstige hoofdpijn die slopend kan zijn op het moment dat er pijnscheuten door het hoofd gaan, terwijl misselijkheid, braken en gevoeligheid voor licht ook tot de symptomen behoren.

Veel mensen hebben last van migraine. Eenvoudige geneesmiddelen hebben wel de neiging om te helpen, maar niet veel mensen kijken echt naar de oorzaak van de migraine. Het blijkt dus dat tekorten in ons voedsel kunnen leiden tot migraine en wij gaan ze even voor je opsommen.

Foliumzuur en vitamine B12

Foliumzuur en vitamine B12 kunnen een grote rol spelen in het voorkomen van bloedarmoede en als je er te weinig van hebt. Aspirine kan het niveau van foliumzuur verlagen in je lichaam en vitamine B12 absorberen moeilijker maken.

Koper en ijzer

Koper en ijzer komt meer voor bij vrouwen dan bij mannen. Een tekort aan ijzer en koper kan bloedarmoede veroorzaken en bloedarmoede is een grote veroorzaker van migraine.

Pyridoxine

Pyridoxine kun je vinden in ontbijtgranen, groenten, bonen en lever. Het wordt gebruikt om bloedarmoede en pyridoxine gebrek te behandelen en ook hartproblemen. Maar het voorkomen van migraine is waar deze vitamine echt goed in is.

Vitamine D

Een tekort van een flinke dosis vitamine D houdt in dat het lichaam moeite heeft om magnesium op te nemen en het veroorzaakt ook ontstekingsreacties. Vitamine D tekort is gerelateerd aan migraine. Je kunt vitamine D verkrijgen door zonlicht, wat vooral belangrijk is in de wintermaanden.

Scroll naar boven