Zorg ervoor dat je de symptomen van deze veelvoorkomende ziekte herkent!😯🙏

De grootste factor in de ziekte diabetes is dat het lichaam te weinig insuline aanmaakt. Doordat er te weinig insuline is, kan het lichaam de bloedsuikerspiegel niet meer regelen.

Steeds meer mensen krijgen er last van, maar het kan voorkomen of tenminste tijdig herkend worden.

1. Toiletbezoekjes
Diabetes zorgt ervoor dat glucose minder goed kan worden toegevoerd, en dit veroorzaakt chaos in je lichaam waardoor je bloedsuikerspiegel omhoog kan schieten.

Je lichaam zorgt er dan eigenlijk automatisch voor dat de suikers worden afgestoten via je urine.

2. Gewichtsverlies
Het komt soms voor dat mensen ineens een hoop kilo’s kwijt raken terwijl ze helemaal niet zo intensief bezig zijn met sporten of diëten.

Als je daar nou ook last van hebt, laat het dan even checken. Het kan zijn dat je lichaam glucose afstoot en de leegte opvult met eiwitten uit de spieren.

3. Wonden genezen niet
Heb je je ergens open gehaald en wil het niet meer goed dichtgaan? Dan kan het zomaar zijn dat je last hebt van diabetes.

Je bloedvaten lijden er namelijk onder als je suikerziekte hebt, en hierdoor kan het soms een stuk langer duren voor je wondjes om weer mooi te sluiten.

Het gebeurt echter niet dat je er ineens in de ochtend mee wakker wordt. Zorg gewoon dat je een soort van regelmaat hebt in je eetpatroon en zorg dat dit gezond genoeg is.

Er is een type diabetes dat echter erfelijk is, en dus niet op deze manier kan worden voorkomen. Laat je daarom regelmatig checken als je weet dat het in de familie zit.

Over de auteur

Scroll naar boven