Nu je dit weet zal je die silica gel zakjes die je in schoenendozen vindt nooit meer weg gooien 😍🙌

Als we die zakjes gel in de schoenendoos vinden nadat we weer een nieuw paar hebben gekocht gooien we ze meestal meteen weg, omdat we denken dat ze nutteloos en te chemisch zijn. Er zit echter helemaal geen gif in. De silicoon dioxide die erin zit kan juist heel nuttig zijn in huis. Probeer dit eens:

1. In je sporttas

De primaire functie van de zakjes is om extra vocht te absorberen om zo je schoenen te beschermen. Bacteriën houden van vochtige plekjes, dus de zakjes kunnen je helpen die vochtigheid en die bacteriën uit je sporttas te verbannen. Ze werken ook goed tegen sterke luchtjes.

2. Tussen handdoeken

Voorkom dat je handdoeken vochtig worden en vies ruiken door een paar van deze zakjes in de kast tussen de handdoeken te stoppen.

3. Scheermesjes

Ook je scheermesjes gaan langer mee. In plaats van ze in of rond het bad te laten slingeren, stop je ze in een zakje met een silica zakje erin. Zo gaan ze langer mee.

4. Natte telefoon

Misschien kennen jullie die situatie wel dat je telefoon per ongeluk in het water valt en helemaal verzopen is. In plaats van deze in een pot met rijst te stoppen kan je hetzelfde proberen met silica zakjes. Vul een pot en stop je telefoon erin.

5. Beslagen autoruiten

Iedereen heeft wel last van dit probleem, vooral tijdens een vochtige tijd. In de winter heb je hier veel aan. Wacht niet op de airco, die soms eeuwenlang kan duren, maar stop een paar van die zakjes onder je voorruit van binnenuit. De volgende ochtend zullen je ramen er perfect uit zien.

6. Oude foto’s

Foto’s verkleuren meestal met de tijd, en zo verliezen we waardevolle herinneringen. Stop daarom een paar zakjes in een doos met oude foto’s om ze langer te behouden.

7. Make-up

Iedere vrouw kan wel een zakje of twee van silica gel tussen haar make-up gebruiken. Zo zorg je ervoor dat de poederige make-up niet gaat klonteren.

Over de auteur

Scroll naar boven