Onzekere periode voor Roy en zijn gezin: ‘Genieten van de tijd die we hebben’😥🙏

In het programma Over Mijn L!jk maakten we kennis met de zieke Roy en zijn gezin. De dag dat hij zijn diagnose kreeg was een gitzwarte dag voor hem en Annick.

Er breekt nu een zenuwslopende en onzekere periode aan voor het jonge gezinnetje, want Roy krijgt over een aantal weekjes weer een hersenscan.

De scan zal gaan aanwijzen of alles rustig is in zijn hoofd of in het ergste geval, dat zijn tum0r weer gegroeid is.

De dag dat hij de diagnose kreeg van de artsen is een dag die hij en zijn geliefde vrouw Annick nooit meer zullen vergeten.

,,Het was de week voor kerst”, blikt Roy terug in Vriendin. ,,Ik had twee keer een epileptische aanval gehad op mijn werk en ging naar het ziekenhuis voor een onderzoek.”

Hij voelde zich goed dus eigenlijk hadden ze geen reden tot onbezorgdheid. ,,Annick en ik gingen eigenlijk grappend en grollend naar het ziekenhuis. Zoals een verliefd stel dat doet.”

Tijdens de MRI scan die ontzettend lang duurde kreeg Roy toch wel een vreemd onderbuikgevoel. ,,Ik lag op dat bed en die scan duurde maar.

Toen kreeg ik het gevoel dat er iets niet klopte. Helemaal toen er een verpleegster met een rolstoel op me af kwam waar ik in moest gaan zitten.”

Helaas bleek het slecht nieuws te zijn en de arts vertelde hem wat ze gevonden hadden. ,,Dat was een heftig moment. Het voelde alsof alle energie en al het bloed in mijn hoofd ineens naar beneden zakten.”

Momenteel gaat Roy twee keer in de week naar een revalidatiecentrum om therapieën te volgen, dit om te leren zijn conditie weer op te bouwen.

Begin augustus staat er weer een scan op de agenda om te kijken hoe het nu met de groei staat, kortom het wordt weer een spannende periode.

Onzekerheid heerst, dit omdat Roy de laatste kuur niet kon afmaken. ,,Voor nu is het: genieten van de tijd die we hebben samen”, aldus Annick.

Scroll naar boven