Tineke de Nooij over de moeilijkste beslissing: ‘kan het niet over mijn hart krijgen’😥🙏

Dit jaar zal de 81-jarige Tineke de Nooij haar bungalow in de bossen van Baarn verlaten en verhuizen naar het Rosa Spier Huis.

Tineke woont niet alleen maar samen met haar geliefde poes. Wanneer weekblad Party op bezoek is bij haar, zien ze dat het diertje bijna op is.

Voor Tineke is het ontzettend moeilijk om te beslissen wanneer zij afscheid moet gaan nemen van haar poes. Ze vertelde weekblad Party: “Weet je, het gaat op en af.

Soms gaat het heel goed met ze en is die incontinentie weer een tijdje over. Dan klamp ik me daar weer aan vast.

Ze zijn dikwijls nog zó goed, dat ik die beslissing niet over mijn hart kan verkrijgen. Bij de dierenarts staat ie te spinnen als ie een thermometer in z’n achterste krijgt, bij wijze van spreken.

Dan geeft ie nóg kopjes. Dus dan hak ik de knoop niet door, ik vind het een heel moeilijke situatie. Hij heeft nog zoveel plezier en zolang ik het nog aankan…”

Enige tijd geleden sprak Tineke nog openhartig over het plotseling 0verlijden van zeer goede vakvriend Han Peekel.

‘Ik kende Han vanaf zijn zestiende, toen kwam hij bij Veronica,’ vertelt Tineke aan weekblad Story nadat de herdenkingsdienst is afgelopen.

”We zijn altijd goede collega’s geweest en kwamen elkaar regelmatig tegen. Hij heeft twee keer een grote documentaire over mij gemaakt.

We zouden nog een keer een cruise samen gaan maken. Ook maakten we grappen dat we samen naar het Rosa Spier Huis (woon- en werkgemeenschap voor kunstenaars en wetenschappers – red.) zouden gaan.

Ik sta daar ingeschreven, zei hij. Ik ook, reageerde ik, waarop Han zei: Dan zorgen we dat we dicht bij elkaar komen te zitten, want wij raken nooit uitgepraat.’

Samen in het Rosa Spier Huis wonen gaat helaas niet meer door, echter gaat Tineke wel verhuizen. ‘Ik heb besloten dat ik mijn huis ga verkopen en naar het Rosa Spier Huis vertrek,’ zegt Tineke.

‘Ze hebben nog geen ruimte, maar alles moet ook nog in werking worden gezet. Het zal dit jaar vorm gaan krijgen. […] 

‘Ik vind alleen wonen verschrikkelijk,’ zegt Tineke. ‘Ik heb er een hekel aan om alleen te eten, om alleen te zijn.’

‘Ik kan ook niet meer alleen wonen, want ik heb hulp nodig. Het belangrijkste is dat ik kleiner ga wonen en hulp krijg als ik die nodig heb. Die hulp kan ik krijgen in het Rosa Spier Huis.’

Scroll naar boven