Vijf redenen waarom het niet raadzaam is om met nachtkleding aan te gaan slapen!😲😯

Buiten het feit dat naakt slapen ontzettend bevrijden voelt, schijnt het ook nog eens erg gezond te zijn. Grote kans dat de mensen die normaliter met een pyjama aan slapen, na het lezen van dit artikel, besluiten om ook naakt onder de dekens te kruipen.

Er zijn tal van factoren die een goede nachtrust kunnen bepalen. Een daarvan is wat we ’s nachts dragen terwijl we slapen. Hieronder geven wij je vijf redenen waarom het echt beter is om naakt onder de wol te slapen.

Je lichaamstemperatuur is geregeld

Ons lichaam is gewend dat wij de hele dag kleding dragen. Wanneer je met nachtkleding gaat slapen duurt het een tijdje voordat je lichaam zich aan de warmte heeft aangepast.

Hierdoor worden mensen in de nacht wakker van het zweet of krijgen ze het koud zodra de deken van je lichaam glijdt.

Wanneer je naakt slaapt blijft je lichaam dag en nacht op ongeveer dezelfde lichaamstemperatuur, uiteraard is dit veel gezonder.

Het houdt je hormonen in balans

Een evenwichtig niveau van het hormoon melatonine zou een goede nachtrust garanderen. Wanneer je in je blootje slaapt komt het hormoon op een natuurlijke wijze vrij.

Je romantische relatie zou kunnen floreren

Het hormoon oxytocine, ook wel gelukshormoon genoemd, komt vrij bij lichamelijk contact en genegenheid. Wanneer je naakt slaapt, is er meer prikkeling en emotie, kortom het versterkt je relatie.

Het is over het algemeen ontspannend

Wanneer je vaak last hebt van stress, is slaapwiegen een must. Cortisol is een stresshormoon dat toeneemt als het te warm is. Als je naakt slaapt ervaar jij en jouw lichaam het gevoel van vrijheid en dit zorgt ervoor dat je kunt kalmeren. Geen nachtkleding, geen stress.

Je zult je beter voelen

Naakt slapen is het beste voor de bloedsomloop. Je komt in een diepere slaap en daardoor kom je ook meer tot rust. Dit zul je ook ervaren wanneer je wakker zal worden

Over de auteur

Scroll naar boven