Bizarre beelden: Priester doet het ondenkbare als kindje huilt tijdens de doop!

Bizarre beelden: Priester doet het ondenkbare als kindje huilt tijdens de doop!

De kinderdoop is een gangbare traditie in veel protestantse en katholieke gemeenschappen, waarbij het erg belangrijk is voor hen.


Echter, recent circuleert er een schokkende video op internet waarin een priester zijn grenzen overschrijdt.


De video toont hoe de priester een huilende baby plotseling een harde klap geeft. Ondanks de duidelijke verstoring, lijken de ouders verstijfd en ondernemen ze geen actie.


De doop symboliseert in de christelijke traditie het ‘schoonwassen’ van zonden, waarmee men wordt voorbereid om voor God te verschijnen.


Tijdens de doop wordt het kind niet volledig ondergedompeld in water. In plaats daarvan wordt het hoofdje besprenkeld met doopwater, wat vaak gewoon kraanwater of gebotteld water is.


Het ritueel voegt de speciale betekenis toe. De standaard woorden die door de priester worden uitgesproken dragen bij aan de symboliek van zuivering en verlossing.

Tijdens de doop pleegt de priester de volgende woorden uit te spreken: “Ik doop u in de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.”


Baby’s kunnen soms huilen tijdens de doop, wat normaal is voor hun leeftijd. Echter, in een bepaalde video ging de reactie van de priester op het huilen van de baby ver over de grenzen van het acceptabele.


In plaats van het kindje te troosten, gaf de priester het een harde klap, waarna hij alsnog probeerde het kindje te troosten.


De aanwezigen lijken aanvankelijk niet te beseffen wat er gebeurt en de ouders reageren met verbijstering, zonder in te grijpen, zelfs als hun kind duidelijk harder begint te huilen na de klap.

Een bericht gedeeld door STRAATDUIVEL

Scroll naar boven