Pinnen in het buitenland? Hou hier rekening mee.

Ga je binnenkort op vakantie? Dan is het belangrijk om een aantal dingen goed op orde te hebben zoals verzekeringen en jouw bankpassen die je daar gaat gebruiken om te pinnen.

Cash
Het is makkelijk om contant geld mee te nemen zodat je je geen zorgen hoeft te maken of je op jouw vakantiebestemming kan pinnen. Dat brengt ook ieder keer extra kosten met zich mee. Als je meer dan 10.000 euro meeneemt, dan moet je dat van tevoren aangeven. Maar de meeste mensen houden het onder de 10.000 euro cash. Je kunt in de meeste hotels een kluis huren of je kunt zelf een lichte kluis meenemen.

Pinnen
Wil je liever geen cash meenemen? Dan kun je kiezen om te pinnen met een Nederlands betaalpas. In steeds meer landen kun je met een Nederlands betaalpas pinnen. Vraag jouw bank of je kan pinnen op jouw vakantiebestemming en hoeveel kosten het met zich meebrengt. In sommige accomodaties accepteren ze geen betaalpassen, dus het is handig om toch wat contant geld mee te nemen.

Eurolanden
Neem je geld op in een Euroland? Dan is dit in de meeste gevallen gratis. In Duitsland, Oostenrijk, Spanje en Griekenland kunnen de regels afwijken met betrekking tot de pinkosten. Meestal wordt dit aangegeven op het pinscherm zodat je niet voor nare verrassingen komt te staan.

Andere valuta
Geld pinnen in een land met een ander valuta brengt kosten met zich mee. Ga je toch pinnen? Dan is het belangrijk om in de lokale valuta te pinnen, zo berekent de bank namelijk de wisselkoers. Dat is voordeliger. Pin je toch met een ander valuta? Dan betaal je altijd een extra bedrag per transactie. Grote bedragen in één keer pinnen is dan voordeliger in plaats van kleine bedragen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven