Vrouw is verliefd op Rudolf de eikenboom: ‘Ik word nat van de opwinding’

Vrouw is verliefd op Rudolf de eikenboom: ‘Ik word nat van de opwinding’

Sonja Semyonova, 45, heeft een opvallende wending in haar liefdesleven doorgemaakt en beschouwt zichzelf als “ecoseksueel”.

Ze is gevallen voor een eikenboom die ze gelooft dat al honderden jaren op haar heeft gewacht. Volgens haar vult deze boom, die ze Rudolf heeft genoemd, haar met “erotische energie”.

Voordien was Sonja gewoon getrouwd, maar haar interesse in planten ontstond pas na haar verhuizing naar Vancouver Island in 2020.


Tijdens haar dagelijkse natuurwandelingen tijdens de lockdown, ontdekte ze een enorme eikenboom, een ervaring die nu bijna drie jaar geleden is, als specialist in het vertellen van ‘er0tische verhalen’.


Sonja deelt, “Ik wandelde vijf dagen per week op een pad in de buurt van de boom, en voelde toen al een sterke verbondenheid met de boom.”

Sonja’s band met de eik, die ze liefkozend Rudolf noemt, groeide steeds sterker. Pas in de zomer van 2021 ontwikkelde ze echter ‘er0tische gevoelens’ voor de indrukwekkende boom.

In haar verhalen beschrijft Sonja het gevoel van klein zijn naast iets ‘stevigs’ en ‘gigantisch’. Hoewel ze voorheen relaties met mannen had, beschrijft ze haar liefde voor Rudolf als een compleet nieuw niveau.


“Ik vind het moeilijk om het te vergelijken met menselijke interactie. De connectie die ik voel bij de boom is wat ik zoek in een relatie met een persoon.”


“Ik heb lang verlangd naar deze erotische golf van energie.” Ze benadrukt dat haar ervaringen met Rudolf puur mentaal zijn en niet fysiek.


Sonja maakt ook duidelijk datEcoseksualiteit houdt niet in dat er fysieke gemeenschap is tussen mensen en de natuur.

“Voor mij is het observeren van de wisseling van seizoenen een erotische ervaring. Als ik daarnaar kijk, word ik echt opgewonden.”

“Je gaat van het levenloze in de winter naar alles wat tot leven komt in de lente en zich voortplant. Er is niets opwindenders.”

Scroll naar boven