Onweer: Alles wat je hierover wil weten.(1 minuut lezen)

Onweer: Alles wat je hierover wil weten.(1 minuut lezen)

31 maart 2022 Uit Door Media Feitjes

Vooral laat in de herfst kan het soms flink tekeer gaan. Het natuurgeweld is voor sommigen fascinerend, echter zijn er ook heel veel mensen enorm bang voor onweer en bliksem en nemen zij allerlei maatregelen hiertegen. Maar wat kun je beter niet, of juist wel, doen als het flink aan het onweren is?

Het raam open of dichtdoen?

Een absolute aanrader is om ramen te sluiten voordat het noodweer los barst. Onweer en storm gaat vaak gepaard met hele heftige onweersbuien en stevige windstoten, maar de kans dat bliksem bij je inslaan is niet zo heel erg groot. Wel kun je verblind raken door het weerlicht omdat deze erg fel is.

Haal alle stekkers uit het stopcontact

Wanneer er bliksem ergens inslaat is de kans groot dat de elektrische apparaten die je in huis hebt kapot gaan. Daarom is het verstandig om tijdens een onweersbui alle stekkers uit het stopcontact te trekken. Slaat de bliksem in terwijl je niet thuis bent? Je hebt dan door een overspanningsbeveiliging geen schade en blijft je apparatuur gewoon werken.

Wat is een veilige schuilplek?

Als het buiten flink tekeer gaat is schuilen onder een boomabsoluut niet aan te raden. Als de bliksem inslaat in een boom, dan geeft dat een gigantische explosie en je wilt daar ver van af zijn natuurlijk. Door de bliksem verandert het sap in de boom namelijk in razendsnel tempo in stoom, alles zet uit en takken en stukken van de boom worden honderden meters weggeslingerd. Wat wel veilig is om te schuilen is de auto, omdat et casco namelijk werkt als een kooi van Faraday, waardoor de stroom van de bliksem via het dak en de zijkanten naar de grond wordt geleid.


ZOJUIST BINNENGEKOMEN:
Jenna (21) wil voortaan als hond door het leven gaan en is op zoek naar een ‘baasje’
Share on Facebook Share on WhatsApp