Slaap jij met de ventilator aan? Hier een aantal redenen waarom je dat niet moet doen!😱😲

We genieten momenteel volop van de zomer, de zon schijnt volop en de temperatuur is hoog. Enige nadeel is dat de warmte voor slapeloze plakkerige nachten zorgt.

We willen niet wakker liggen en dus grijpen de meeste mensen al snel naar de ventilator. Een ventilator kan zeker helpen maar is niet echt goed voor de gezondheid.

De ventilator spreidt lucht, maar ook stof en pollen. Vooral voor mensen die te maken hebben met hooikoorts, astma of allergieën is dit niet goed en fijn.

Daarbij komt kijken dat het gebruik van een ventilator ook slecht is voor de huid en ogen. Er is kans op uitdroging doordat de lucht constant in beweging is.

Dit kan resulteren in jeukende ogen. Ook voor de neus is het niet prettig daar er dan extra slijm wordt aangemaakt. Gevolg een verstopte neus.

Tevens kunnen je spieren ook gaan verkrampen door het gebruik van een ventilator. Als de ventilator de hele nacht aan staat kan dit vervelende gevolgen hebben.

Vaak hoor je dan ook dat mensen wakker worden met een stijve nek. Kortom een ventilator kent vele nadelige effecten.

Het wordt daarom ook afgeraden om te slapen met de ventilator aan. Het beste is om in de avond alles even goed open te zetten.

Scroll naar boven