Johan Derksen blikt terug op kaarsenrel: Zijn uitspraken zijn weer goed duidelijk!🤣😬

Vanaf maandag is De Snor, Johan Derksen, dagelijks te horen op Radio Veronica. In het programma Muziek voor Volwassenen draait Johan elke avond muziek “die je normaal niet hoort”.

In gesprek met het ANP laat hij weten dat hij het een verademing vindt, hij heeft geen hoge pet op van de muziek die op de landelijke radio te horen is.

“Alle radioshows hebben hetzelfde format met lachen en leuk doen. Die mensen voeren allemaal een one-man-show op. Het zijn cabaretiers die zinloze gesprekken voeren met Miep uit Meppel.

Ze doen er alles aan om de show te stelen en muziek is slechts een niet-relevante omlijsting daarvan“, stelt Johan Derksen.

“In dat kader ben ik wel uniek, want bij mij draait het om de muziek. Muziek is de hoofdzaak en ik ben maar een figurant.”

Derksen liet bij de aankondiging van zijn programma al weten dat er “een mix van blues, americana, soul, country, gospel en rock” in te horen is.

De populaire muziek van nu zal in zijn programma niet te horen zijn. “Het is namelijk niet zo dat hitmuziek leuk is om aan te horen.

Je krijgt de hele dag die bullshit over je heen, terwijl er elke dag fantastische albums worden gemaakt. Maar die hoor je nooit”, aldus Johan.

Ja, ik luister weleens. Maar de koude rillingen lopen me dan over de rug. Radio in Nederland is het feest van de wansmaak.”

Hij vindt dan ook dat hij de afgelopen jaren wel heeft laten zien dat er in ons landje ook markt is voor dat andere geluid.

“Ik heb talloze theatershows gemaakt over deze muziek, allemaal uitverkocht, en het radioprogramma dat ik jarenlang maakte bij Rijnmond werd goed beluisterd”, somt hij op.

Dat die muziek geen gehoor vindt op de Nederlandse radio, verbaast hem. “Nederland bestaat voor de helft uit oudere jongeren. Mensen die zijn opgegroeid met The Beatles en The Stones.

Die groep wordt nu door de grote radiostations vergeten. Ze spelen geen rol meer, terwijl het de grootste doelgroep van Nederland is.”

Derksen raakte eerder dit jaar het voornoemde programma op Rijnmond kwijt. Dat gebeurde nadat hij zijn kaarsenverhaal vertelde in het programma Vandaag Inside.

“Ik heb het altijd een storm in een glas water gevonden en dat vind ik nog steeds”, blikt Derksen terug. Behoefte het alsnog uit te praten heeft Derksen niet.

“Nee, ik doe daar niet moeilijk over. Het is de tijdgeest. Maar die weerhoudt mij er niet van om gewoon mijn mening te verkondigen.

Ik accepteer gewoon de gevolgen. En gelukkig zijn er ook nog verstandige mensen in dit land”, aldus Johan Derksen.

Over de auteur

Scroll naar boven