Moeder Laurentien openhartig over dochter Eloise: ‘een mogelijke valkuil’😮😲

Eloise van Oranje plaatst op haar Instagram veel kiekjes. Haar populariteit heeft zij te danken aan haar openheid en positiviteit. ,,Haar positiviteit is een kracht, maar ook een mogelijke valkuil,” aldus moeder Laurentien.

Het huwelijk van de ouders van Laurentien was ‘niet heel simpel’, en heeft haar dan ook erg gevormd. ,,Als kind wist ik al dat er van alles speelde en daar werd ik in… meegezogen”, legt Laurentien in het boek van Eva Jinek uit.

,,Die hele ervaring heeft me heel erg gevormd. In elke situatie ben ik me bewust wat er speelt tussen mensen.”

Laurentien let vooral op bij haar altijd positieve dochter Eloise. ,,Ook bij Eloise vraag ik me dat soms bewust af.

Zij is een kind dat ik goed in de gaten moet houden”, aldus Laurentien. ,,Haar positiviteit is een kracht, maar ook een mogelijke valkuil.”

Op social media lijkt het door de kiekjes altijd goed te gaan met Eloise. Volgens Laurentien zal haar dochter niet snel delen wanneer het even niet goed gaat.

Eloise komt ook aan bod in het boek van Eva en ze kan zich dan ook wel vinden in de woorden van haar moeder.

,,Terwijl ons is geleerd: maak alles bespreekbaar. Ik ben daar niet zo goed in. Ik los het zelf wel op, denk ik dan.”

Ondanks dat ze positief ingesteld is, heeft Eloise ook haar onzekerheden. In Beau Monde vertelde ze eerder dat ze zich vooral onzeker voelt over haar uiterlijk. ,,Niet over iets specifieks, meer typische dingen die ieder meisje heeft.”

Laurentien probeert haar dochter daarin te helpen. ,,Ik herinner me één moment heel goed. Eloise was vijf jaar en ik moest vaak naar officiële gelegenheden.

Iedere keer kwam ik dan in mooie kleren naar beneden als ik weg moest, en toen zei ze: ‘Mammie, jij bent zo mooi en ziet er altijd zo mooi uit, en ik ben niet mooi’. Dat raakte me”, aldus Laurentien.

Het deed Laurentien denken aan haar jeugd, dit daar haar moeder nooit zei dat ze mooi was. ,,Vanaf dat moment kwam mijn eigen ervaring terug en ben ik me er bewuster van geworden dat je als ouders onbedoelde impact hebt.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven