Meisje niest duizenden keren per dag: ‘Het is moeilijk om naar te kijken’

Meisje niest duizenden keren per dag: ‘Het is moeilijk om naar te kijken’

Soms begint het met een kriebel in je neus, gevolgd door wat prikkelingen, en dan komt die vervelende nies. Voor velen van ons is het herkenbaar om meerdere keren achter elkaar te moeten niezen. Het kan behoorlijk irritant zijn.

Maar voor de arme Katelyn Thornley is het een heel ander verhaal. Zij merkt dat ze meedogenloos naar een zakdoekje moet reiken, omdat ze het niezen simpelweg niet kan tegenhouden.

Katelyn zegt dat de bizarre medische toestand verrassend pijnlijk is, omdat haar lichaam zich voortdurend schrap zet voor de volgende windvlaag die uit haar neusgaten vliegt – zelfs de hele dag door.

Nadat ze een klarinetles had verlaten op haar school in Texas, begon ze op 12-jarige leeftijd plotseling te niezen. Ze legde uit dat het eigenlijk als kleine sprongetjes begon.

In eerste instantie dacht Katelyn dat het een allergische reactie zou kunnen zijn of dat haar neus gewoon ergens door geïrriteerd was, en dacht dat dit snel zou stoppen. Maar dat gebeurde nooit.

“`html

Er werd beweerd dat het vreemde probleem alleen maar erger werd. Ze moest tot 20 keer per minuut niezen, wat neerkomt op maar liefst 12.000 keer per dag.

Tegen ABC News zei ze: “Het waren maar een paar keer niezen hier en daar. Maar tegen de tijd dat ik naar bed ging, had ik die nacht dertig keer geniesd.”

In de daaropvolgende weken begonnen haar niesbuien wel vijftien minuten per keer te duren.

“`

Katelyn kon nauwelijks een zin afmaken vanwege haar langdurige niesbuien.

Als gevolg van haar bizarre toestand kon ze uiteindelijk niet langer naar school gaan en moest ze stoppen met het spelen van klarinet in de band.

Haar moeder, Erika Hodges, legde uit: ‘Ze kan niet normaal naar school gaan of iets gewoons doen. Ze kan niet goed eten, ze moet nippen. Ze kan niet drinken. Het heeft alles beïnvloed.”

De artsen van het Texas Children’s Hospital in Houston waren verbijsterd door het unieke geval en probeerden de raadselachtige niessituatie en de oorzaak ervan te achterhalen.

Dr. Mered Parnes deelde zijn vermoedens, terwijl hij zei: “Ze had een soort vreemd gevoel dat ze in haar neus beschreef, en dat stukje van haar geschiedenis komt heel vaak voor bij tics.”

Toen Katelyn’s verhaal openbaar werd gemaakt in september 2015, had ze al zes artsen gezien die allemaal allergieën en de aanwezigheid van een virus hadden uitgesloten, wat de situatie des te raadselachtiger maakte.

Ze waren met stomheid geslagen.

Steeds meer maakten haar ouders zich zorgen over het meedogenloze niezen van hun dochter en de mysterieuze oorzaak daarvan.

Travis, de vader van het meisje, herinnerde zich een tijd waarin Katelyn een niesbui had die 45 minuten achter elkaar duurde.

Volgens het Guinness World Records duurt de langste niesbui 976 dagen. Je kunt je dusHet gezin voelde paniek toen er iets met haar gebeurde.

Travis zei: “Ze schreeuwde een paar keer van de pijn en het enige wat ik kan doen is haar stevig vasthouden en wachten tot ze gaat slapen.”

Het is moeilijk om naar te kijken. Alles waar je met haar over praat, irriteert hier – je ziet het piekeren en voortdurend niezen.”

Maar TravisErika en ik hoopten nog steeds dat iemand naar voren zou komen en antwoorden zou geven over de toestand van Katelyn.

De tiener kreeg pas een beetje rust van het niezen als ze eindelijk in slaap viel. Om het niezen weg te houden, moest ze Benadryl nemen en naar The Beatles luisteren.

“Soms zou ik willen dat ik mijn lichaam even kon verlaten, zodat ik mezelf kon zien slapen,” zei de jongere. “Omdat ik zelfs in mijn dromen nies.”

Er is geen officiële update over Katelyns niesgewoonte, hoewel er al acht jaar zijn verstreken. Laten we hopen dat ze niet langer zakdoekjes in bulk hoeft te kopen.

Scroll naar boven