Het leven van koningin Máxima is geen sprookje: ‘Verandering teweegbrengen’🙏😲

In een interview met Al Jazeera vertelde koningin Máxima dat de rol van koningin grote verantwoordelijkheid met zich mee brengt. Het leven is geen sprookje.

‘Het is harder werken dan alles wat ik hiervoor heb gedaan. En ik heb bij een bank gewerkt in New York, waar ik zestien uur per dag maakte’, aldus de vorstin.

‘Als je deze positie bekleedt heb je de verantwoordelijkheid om ergens verandering te brengen. Ik neem dat heel serieus’, vervolgde Máxima.

In het interview vertelde de vorstin over haar rol als speciale gezant bij de Verenigde Naties. ‘Dit is nog maar een klein deel van wat ik doe.’

Máxima laat weten dat zij haar rol als vorstin op haar eigen manier invult en dat ze niet van plan is om de rol te veranderen.

‘Ieder persoon doet het op zijn eigen manier en naar eigen kunnen. Ik hoop zelf dat ik iets kan bijdragen met mijn talenten. Maar elke koningin is anders. Er is geen vaste vorm voor.’

Koningin Máxima vindt dan ook dat de ideale koningin niet bestaat. ‘In elk land zal dat weer anders zijn. En ook mijn dochter zal het op een andere manier doen dan ik.

Het enige wat ik haar kan meegeven is om te gaan voor wat je leuk vindt en je energie geeft. Want als je dat doet kun je verandering teweegbrengen.’

Scroll naar boven