Veel overlast voor reizigers NS: op deze dagen gaat het personeel massaal staken!😫😲

Reis jij veel met de trein en staan er voor volgende week ook veel treinreizen in jouw agenda? Helaas dan is er slecht nieuws voor jou.

Volgende week en de erna legt het personeel van de Nederlandse Spoorwegen hun werkzaamheden neer.

Op verschillende plekken in ons landje zijn er estafettestakingen die 24 uur zullen gaan duren. Volgende week woensdag zullen de stakingen van start gaan in regio noord.

De dagen die daarop volgen is het de beurt aan andere regio’s. Hieronder een overzicht van de dagen waar je als treinreiger rekening mee moet houden.

  • 24 augustus in regio noord
  • 26 augustus in regio west
  • 29 augustus in regio noordwest
  • 30 augustus in regio midden
  • 31 augustus in regio’s oost en zuid

Vakbond FNV is van plan om bij het uitblijven van de gewenste resultaten landelijke acties op te tuigen. Daarvan zullen veel treinreizigers enorme overlast ondervinden.

De aangekondigde stakingen zijn het resultaat van mislukte cao-onderhandelingen tussen de Nederlandse Spoorwegen en de vakbonden FNV, CNV en VVMC.

Op 5 augustus hadden de drie bonden een ultimatum gesteld. Binnen zeven dagen moest het spoorbedrijf akkoord gaan met alle eisen die de vakbonden op tafel hadden gelegd, anders zou men overgaan tot staken.

Hier is goed over nagedacht 😬. De NS heeft een waardeloze reputatie en dan ga je staken. Ik ga al nooit meer met de trein, ondanks de hoge benzineprijzen. Defecte treinen en/of wissels, te weinig personeel, overvolle rijtuigen. Staken en reizigers ook zo treffen vind ik erg dom. pic.twitter.com/ko7JvM5Wfe

— ellen niewold (@elnie299) August 17, 2022

Dat reizigers de dupe zullen gaan worden van de stakingen, weet FNV-onderhandelaar Huub van den Dungen. ”Het is onbegrijpelijk dat NS het hier op aan laat komen. NS laat ons nu geen andere keus.”

Scroll naar boven