Liefde maakt blind: Vrouw maakt kapitaal over naar de ware zonder hem ontmoet te hebben

Liefde maakt blind: Vrouw maakt kapitaal over naar de ware zonder hem ontmoet te hebben

Vanaf het begin is de talkshow Dr. Phil-show een groot succes vanwege de vaak bizarre verhalen. In een aflevering kwam een verbijsterend verhaal aan het licht.


Terri, een Amerikaanse vrouw, onthulde dat ze bijna $80.000 (omgerekend zo’n €72.000) had overgemaakt naar een man die ze uitsluitend online kende en nooit persoonlijk had ontmoet.


Twee jaar geleden begon het verhaal toen Terri een bericht ontving van een zekere ‘Ricardo’, die zichzelf voordeed als een welgestelde Amerikaan.

Met een romantische boodschap betoverde hij haar meteen. Na ongeveer een maand van conversaties, stelde ‘Ricardo’ voor dat Terri $10.000 investeert in Bitcoin. Hij beloofde haar dat ze binnen een halfjaar maar liefst $1 miljoen zou terugverdienen.

Zonder hem persoonlijk te hebben ontmoet en ondanks de rode vlaggen, vertrouwde Terri hem genoeg om dit maar liefst acht keer te doen.

Hij beweerde dat hij oorspronkelijkTerri kwam uit de VS, had een huis in Los Angeles, maar verbleef tijdelijk in Canada, wat de reden zou zijn voor hun gebrek aan fysieke ontmoetingen.

Ondanks de waarschuwingsbellen beschouwde Terri ‘Ricardo’ als haar vriend en voelde ze dat ze een relatie met hem had, ook al had ze hem nooit gezien.

De alarmbellen gingen pas echt af toen Terri’s zus betrokken raakte. Ze voelde dat er iets niet klopte en zocht hulp bij Dr. Phil.


Terri zei in de show: “Mensen blijven maar zeggen dat Ricardo een verzinsel is, dat hij me bedriegt en dat hij helemaal niet in Canada is.” Ondanks deze zorgen, bleef ze stellig.


“Ik geloof in Ricardo. Ik ben ervan overtuigd dat hij echt is.” Dr. Phil, zichtbaar geschokt door haar vertrouwen, probeerde haar de realiteit van de situatie onder ogen te laten zien.

Scroll naar boven