Luister naar je lichaam: Alarmsignalen die jou waarschuwen dat er iets niet klopt in je lijf! 😱🙏

Soms is er iets mis met je lichaam dat je niet gelijk in de gaten hebt. Gelukkig is het lichaam in staat om ons diverse seintjes te sturen die vertellen dat er iets niet klopt. Hieronder hebben we een lijst gemaakt met dingen die je lichaam je mogelijk probeert te vertellen.

Een kruipend, naar gevoel in je benen

Als je een kruipend gevoel in je benen hebt of de drang hebt om te bewegen, kan dit een symptoom zijn van het rusteloze benen syndroom. Vooral ‘s nachts als je juist probeert om rust te krijgen spelen deze ongemakken op.

Verdikking van de huid

Huidproblemen moet je vooral niet negeren en onderschatten. Mocht je huid dik worden en gaan jeuken dan kan dit een teken zijn van een hoop interne problemen zoals een hormonale aandoening, eczeem of allergieën. Het is dan raadzaam om naar de huisarts te gaan met het verzoek om een aantal bloedtesten te laten afnemen.

Een verandering in handschrift, een verlies van geur en intense dromen

De meeste mensen hebben weleens gehoord van de ziekte van Parkinson, echter weten heel veel mensen niet wat de symptomen zijn. Tekenen van deze ziekte kunnen zijn: tremoren, traagheid van beweging, slechte slaap samen met nachtmerries en spraak- en schrijfveranderingen.

Woede en agressief gedrag

Er zijn onderzoekers die beweren dat woede verband kan houden met depress!e. Het hoeft dus zeker niet iets met je persoonlijkheid te maken hebben.

Te veel slapen

Deze aandoening wordt hypersomnie genoemd en kan voortkomen uit dingen die bewijzen dat het niet alleen vermoeidheid is, zeggen artsen. Door sommige auto-immuunziekten kunnen mensen bijna overal in slaap vallen.

Veranderingen in oogkleur

Artsen hebben opgemerkt dat als er een witte of grijze ring rond het hoornvlies van de ogen is, dit een teken kan sein van hoog cholester0l voor mensen jonger dan 45 jaar.

Behoefte aan zout voedsel

Voedsel met zout is geen enkel probleem, echter als je constant de behoefte hebt aan zout voedsel, moet je jezelf vragen gaan stellen. Volgens medische bronnen kan dit te maken hebben met een ijzertekort, bloedarmoede, uitdroging of premenstrueel syndroom.

Vergeetachtigheid, vermoeidheid en een laag libido

Bij deze symptomen gaan mensen meestal gelijk uit van een depressie, echter dat hoeft helemaal niet het geval te zijn. Deze symptomen kunnen namelijk wijzen op een schildklierhormoonprobleem. Ook kom je dan vaak wat aan in gewicht en heb je het vaak koud.

Altijd dorstig zijn

Onophoudelijke dorst kan een teken zijn van d!abetes of zwangerschap. Maar dit kan ook te maken hebben met het voedsel dat je eet. Van teveel zout krijg je namelijk veel dorst.

Op ijs willen kauwen

Een ijzertekort of bloedarmoede kan de reden zijn voor deze ongewone wens, heeft enig onderzoek aangetoond.

Over de auteur

Scroll naar boven