Supergoede manieren om kattenluchtjes uit je huis te verwijderen.

Als je kat een plasje doet op een plek waar het niet hoort blijven de geurstofjes van kattenurine gewoon aanwezig. En een huis dat ruikt naar urine van een kat is niet heel erg fijn. Het laten verdwijnen van die stank is vaak een lastige uitdaging. Hoe kun je het beste de stank uit je huis krijgen en wat kun je doen als je huisdier naast de bak plast? Wij gaan hierop in.

Schoonmaken met enzymen

Groene zeep en allerreiniger werken niet voldoende. Grote kans dat de stank na verloop van tijd weer tevoorschijn komt. Wat wel aan te raden is: Vul een emmer met een liter lauw water en meng er vervolgens ongeveer een eetlepel Biotex door. Plaats alles vervolgens in een plantenspuitje en spuit het op de plek waar het plasje heeft gezeten. Even een tijdje laten intrekken en daarna lekker schoonmaken met ruim water.

Gebruik deze middelen niet

Bleekmiddel ruikt voor ons lekker hygienisch, maar voor katten ruikt het naar… kattenbak. Dit heeft als gevolg dat katten daar opnieuw willen gaan plassen. Ook is bleek giftig voor katten en als ze het aan hun pootjes krijgen en gaan ze zichzelf daarna wassen, dan kunnen ze er flink ziek van worden. Niet doen dus! Hetzelfde geldt ook voor Dettol.

Voorkom dat de kat plast op dezelfde plek

Katten zijn (en het zal je niet verbazen) gewoontedieren. Hiermee bedoel ik dat als ze eenmaal op een plek hebben geplast, de kans groot is dat ze het nog een keer gaan doen. Dat kun je voorkomen door een groot stuk aluminiumfolie op de pisplek te plaatsen. Waar katten ook absoluut niet van houden is Menthol, dit houdt ze uit de buurt.

Scroll naar boven