Huisvesting voor asielzoekers is prioriteit voor Hugo de Jonge: Streep door toestemming­čś▓­čś▒

Minister Hugo de Jonge van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening en staatssecretaris Eric van den Burg van Asiel hebben een brief geschreven aan de Tweede Kamer.

Deze brief heeft betrekking op de huisvesting van asielzoekers en grote kans dat het Nederlandse volk hier niet blij mee gaat zijn.

Het gaat specifiek om ÔÇśweigergemeentesÔÇÖ, gemeentes die weigeren de bestemming aan te passen van een gebouw dat als asielzoekerscentrum kan functioneren.┬á

Hugo en Eric willen niet langer toestemming hoeven vragen aan gemeentes maar zelf de beslissing maken of zij een bepaald gebouw nodig hebben.

Momenteel is het chaos in Ter Apel, de stroom asielzoekers is zo enorm groot dat dit de nodige problemen geeft.

Vanwege de nijpende woningnood kunnen de nieuwkomers namelijk nergens meer terecht. Het kabinet wil nu alles op alles zetten voor deze mensen.

Wanneer een kabinet geen toestemming krijgt van een gemeente willen zij de optie hebben om zelf de vergunning te regelen.

Als zij dit zelf regelen kan het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) het gebouw kopen en er asielzoekers in kan huisvesten.

Als dit door gaat dan hebben de gemeenten dus zelf geen enkele zeggenschap meer. Momenteel is het kaninet druk aan het overleggen met gemeenten over twee locaties.

Deze twee locaties kunnen maar liefst 1.000 nieuwe Nederlanders huisvesten. Het is niet bekend waar de twee locaties liggen.

Over de auteur

Scroll naar boven