John van den Heuvel over het intense verdriet: ‘Het is een kwestie van vallen en opstaan’

John van den Heuvel over het intense verdriet: ‘Het is een kwestie van vallen en opstaan’

Recentelijk toonde misdaadjournalist John van den Heuvel een verrassend kwetsbare kant van zichzelf in een aflevering van “De Geknipte Gast”.

Hij sprak openlijk over een diepgaande persoonlijke tragedie die hem al tientallen jaren achtervolgt: het verlies van zijn dochter Kirsten, die in 1991 stilgeboren werd.

Dit verlies, nu ruim dertig jaar geleden, werpt nog steeds een schaduw over zijn leven. Van den Heuvel sprak over het punt waaropJohn sprak over het verlies alsof het gisteren gebeurd was. Hij deelde:

“Je denkt dat je het verwerkt hebt, maar soms word je overvallen door het verdriet.” Hij vertelde over momenten waarop het verdriet hem onverwacht raakt, met name op dagen die hem doen denken aan Kirsten.

Het jaar na deze tragedie was buitengewoon zwaar voor zowel John als zijn vrouw. De geboorte van hun oudste zoon bracht enige verlichting, maar het verdriet bleef een constante factor.


Volgens Van den Heuvel is het mogelijk om ondanks zo’n ingrijpend verlies, toch weer plezier in het leven te vinden. Hij bekende: “Je leert ermee leven, maar echt verwerken doe je zoiets nooit.”


De journalist zei: “Het is een proces van vallen en opstaan, waarbij je langzaamaan leert om weer vooruit te kijken.”

De pijn kan soms weer even intens zijn als in het begin, bij bepaalde momenten, een liedje of een specifieke herinnering.

Dit openhartige interview onthult een andere kant van Van den Heuvel, die normaal gesproken stoïcijns is, en werpt licht op zijn persoonlijke worstelingen.

Scroll naar boven