John van der Heuvel over ingrijpend verlies: ‘Verwerken doe je zoiets nooit’

John van den Heuvel over het intense verdriet: ‘Het is een kwestie van vallen en opstaan’

Tijdens een recente aflevering van “De Geknipte Gast” toonde misdaadjournalist John van den Heuvel een verrassend kwetsbare kant van zichzelf.

Hij deelde zijn gevoelens over een diepe persoonlijke tragedie die hem al tientallen jaren achtervolgt: het verlies van zijn dochter Kirsten, die in 1991 stilgeboren werd.

Dit verlies, nu meer dan dertig jaar geleden, werpt nog steeds een schaduw over zijn leven. Van den Heuvel sprak over het moment van het verlies metEr was een levendigheid alsof het pas geleden gebeurde, toen hij deelde:

“Je denkt dat je het verwerkt hebt, maar soms word je overvallen door het verdriet.” Hij sprak over momenten waarop het verdriet hem onverwacht raakt, vooral op dagen die hem doen denken aan Kirsten.

Het jaar na deze tragedie was buitengewoon zwaar voor zowel John als zijn vrouw. De geboorte van hun oudste zoon bracht enige verlichting, maar het verdriet bleef een constante factor.


Volgens Van den Heuvel is het mogelijk om ondanks zo’n ingrijpend verlies toch weer plezier in het leven te vinden, maar echt verwerken doe je zoiets nooit. Hij bekende: “Je leert ermee leven.”


De journalist zei: “Het is een proces van vallen en opstaan, waarbij je langzaamaan leert om weer vooruit te kijken.”

Soms kunnen bepaalde momenten, een liedje of een specifieke herinnering, de pijn weer net zo intens maken als in het begin.

Dit openhartige interview werpt een ander licht op Van den Heuvel, die doorgaans stoïcijns is, en belicht de persoonlijke worstelingen waarmee hij te maken heeft gehad.

Scroll naar boven