Was jij je handdoeken en theedoeken samen? Volgens experts moet je dit vooral niet doen!

Was jij je handdoeken en theedoeken samen? Volgens experts moet je dit vooral niet doen!

Hoewel het misschien handig lijkt om je handdoeken en theedoeken samen in de wasmachine te stoppen, raden experts dit af.

We zullen uitleggen waarom apart wassen een beter idee is. Een professional op het gebied van schoonmaken, geciteerd door Better Homes and Gardens, adviseert om verschillende soorten handdoeken apart te wassen.

Dit omvat handdoeken die gebruikt worden in de keuken, maar ook die voor je gezicht, lichaam en handen.

Veel mensen gooien alles samen in de wasmachine, maar dit advies klinkt misschien ongebruikelijk. Er is echter een goede reden voor.

Volgens de schoonmaakexpert verhoogt het gezamenlijk wassen van handdoeken en theedoeken het risico op kruisbesmetting met bacteriën en ziektekiemen.

Dit roept de vraag op: ‘Elimineert het wasprogramma dan niet de bacteriën?‘ Het antwoord hangt af van de was temperatuur en de hoeveelheid.

Als je niet genoeg wasmiddel en te koud water gebruikt, kan het zijn dat je was niet zo schoon wordt als je denkt. Daarom is het aan te raden om handdoeken en theedoeken apart te wassen. Handdoeken was je het beste op negentig graden en voor theedoeken wordt een temperatuur van veertig graden aangeraden.

Bovendien is het verstandig om handdoeken na maximaal vier dagen gebruik te wassen voor optimale hygiëne.

Scroll naar boven