Frans en Mariska leven in grote onzekerheid: Het zal je maar overkomen🙏😢

Het nieuwe jaar begon heftig voor de familie Bauer. Mariska werd getroffen door een hersen!nfarct en Frans zijn broer bleek ernstig ziek te zijn.

De zanger vertelt in gesprek met weekblad Story hoe het nu met zijn Mariska gaat. De maanden vol spanning zijn achter de rug.

Frans heeft het gevoel dat de grootste ellende achter hem en zijn familie ligt. Hij laat weten dat het Mariska stukken beter gaat.

Mariska is volop bezig met herstellen en gaat iedere dag een stapje vooruit. Het herstel gaat nog wel een tijdje duren.

‘We kunnen nog niet zeggen of ze voor honderd procent gaat herstellen’, vertelt Frans aan Story. ‘Wel spreekt en beweegt ze weer als voor het !nfarct.

Die lichamelijke functies zijn dus volledig hersteld. Maar wat je niet aan de buitenkant ziet, zoals vermoeidheid en mentale prikkels, daar heeft ze nog wel last van’, vervolgt de zanger. 

‘De artsen hebben ons verteld dat bij een hersen!nfarct een gedeelte van je hersencellen afst&rft. Dat gedeelte gaat als het ware ‘op slot’. De cellen om dat gebied heen gaan de functies overnemen.

Maar dat kost tijd. Pas na een jaar, dus volgend jaar januari, kunnen de artsen zeggen of Maris volledig zal herstellen. Maar we zijn al heel dankbaar dat ze weer normaal kan lopen en praten’, aldus Frans. 

De broer van de zanger, Dorus kreeg dit jaar ook slecht nieuws te horen, hij kreeg van de artsen de diagnose blaaskank*er.

Frans en Dorus hebben een zeer innige band met elkaar. ,,Het zijn emotionele gesprekken die ik met Dorus voer”, zei Frans enige tijd geleden in weekblad Privé.

,,Je verwacht het ook niet, het komt ineens op je pad. Terwijl je nog midden in het proces zit van Mariska, en we moeten afwachten hoe het leven na dat infarct eruit gaat zien, gebeurt dit. Opnieuw staat de wereld even stil.”

Bij Dorus hebben ze de tum0r gelukkig helemaal kunnen verwijderen en daar is hij maar ook zijn familie ontzettend blij mee.

,,Naast de tum0r zijn er ook 23 lymfeklieren weggehaald, om te kijken of daar nog iets in zat, maar dat was gelukkig niet het geval”, vertelt Dorus in weekblad Story.

,,Er zijn geen kwaadaardige cellen meer, ik voel me goed en wandel veel.” De vooruitzichten zijn dan ook zeer positief.

,,Tot op heden ziet het er goed uit”, laat hij weten. ,,Vorige maand heb ik een bloedonderzoek gehad, en volgende week staat er een scan gepland.”

Dorus voelt zich uitstekend en is weer volledig aan het werk. ,,Ik heb vanaf eind mei de werkzaamheden in mijn auto-importeerbedrijf volledig hervat. Het is fijn om weer aan het werk te zijn.”

Over de auteur

Scroll naar boven