Hoe grondig maak jij schoon? Grote kans dat jij deze spullen en plekken niet schoonmaakt😮😬

Iedereen wil in een schoon huisje wonen en dus is het belangrijk dat we alles in ons huis regelmatig grondig reinigen.

We komen allemaal dingen in huis tegen die er niet vies uitzien en dus slaan we deze vaak over tijdens de schoonmaak, echter is dat bij sommige dingen niet raadzaam.

Bij het negeren van bepaalde plekken en spullen bestaat de kans op de groei van schadelijke bacteriën die alles behalve goedzijn voor onze gezondheid.

Hieronder hebben we een aantal voorbeelden van dingen die we vooral wel mee moeten nemen tijdens de schoonmaak!

We laden de vaatwasser verkeerd en drogen hem niet af na gebruik.

Wat heel veel mensen niet weten is dat het ontzettend belangrijk is om de vaatwasser goed te laten drogen na een draaibeurt, dit omdat er anders schimmel kan groeien.

Tevens is het volgens deskundigen belangrijk dat je de met koolhydraten bedekte borden (aardappelen, rijst, pasta) in een cirkel in het midden van de vaatwasser plaatst. 

De met eiwit bedekte (vlees, kaas, eieren) borden moet je rond de randen van de vaatwasser plaatsen. Als je op deze manier je vaatwasser vult zal alles beter worden schoon gemaakt.

We maken de afzuigventilatoren niet schoon.

Een van de gevaarlijkste plekken op het gebied van bacteriën is de afzuigventilator. De reden van het gevaar komt doordat deze verbonden is met een luchtschacht waar de uitwerpselen van knaagdieren of vogels in uw huis kunnen terechtkomen.

Het is raadzaam om de afzuigventilator om de 2 weken te reinigen. Verwijder het rooster, was het met azijn en reiniger en veeg het vervolgens droog.

Bewaren van de toiletborstel

Een van de vuilste objecten in het huis is wel de toiletborstel. Je kunt het aantal bacteriën aanzienlijk verminderen als je het gewoon droogt voordat je het opbergt.

Uiteraard is het ook belangrijk om de borstel regelmatig te desinfecteren. Wat je ook kunt doen is de borstel zoals op bovenstaande foto even 10 minuten te drogen laten hangen tussen de pot en de bril.

Schoonmaken van de wasmachine

In de trommel en in de wasmiddel- en wasverzachtingscompartimenten blijven altijd vuildeeltjes zitten. Wanneer we dit niet regelmatig schoonmaken veroorzaakt het de verspreiding van bacteriën en schimmelsporen op kleding.

Het reinigen van de wasmachine is helemaal belangrijk voor mensen die te kampen hebben met allergieën en astma.

Laat je wasmachine eens in de twee weken draaien op de hoogste temperatuur met bleekmiddel of citroenzuur.

Scroll naar boven