Handig: Telefoongesprekken opnemen? Dit is hoe je het doet.

Vergeet jij ook vaak wat je in een telefoongesprek hebt besproken? Tijdens een conflict vergeten we vaak wat er exact is gezegd door alle emoties. Het is misschien handig om dan jouw gesprekken op te nemen voor privégebruik om het later opnieuw te beluisteren.

Het opnemen van telefoongesprekken voor privégebruik is legaal in Nederland. Het is raadzaam om de ander aan de telefoon toestemming te vragen en mededelen dat je het gesprek opneemt voor privégebruik. Het kan vervelende situaties voorkomen door het te melden aan het begin van het gesprek.

Met deze vier apps kun je telefoongesprekken opnemen

 1. TapeACall Pro
  Neem je regelmatig gesprekken op? Dan kun je het beste voor deze app kiezen. Het is heel makkelijk in gebruik. Selecteer eerst de opname functie en daarna de knop samenvoegen indrukken.

Bewaar de opgenomen gesprekken in de cloud of maak een back-up door ze naar jezelf te emailen. De app slaat ze op als mp3 bestanden waardoor het downloaden ervan makkelijk gaat. De app heeft een gratis versie voor de iOS en Android.

 1. OpenPhone
  Met deze app kun je heel makkelijk jouw telefoongesprekken opnemen. Dat kan zowel met iOS als met Android telefoons. Handig voor zakelijk gebruik, maar ook privé. Je kunt het samen met een aantal mensen die toegang hebben tot een gedeeld nummer gesprekken terugluisteren. De beheerder kan makkelijk door middel van de app gesprekken verwijderen.
 2. Gesprekopname app
  Een handige app die je gratis kunt downloaden voor de iOS en Android. De gesprekken worden automatisch opgenomen zodra je wordt gebeld. De app slaat ze op als mp3 bestanden waardoor je ze makkelijk kunt downloaden en emailen.

 1. Call Recorder
  Met deze app neem je niet alleen gewone gesprekken op, maar ook als je gebeld wordt via Skype, Whatsapp en Slack. De app gebruikt hiervoor de VoIP, Voice over IP techniek. Het heeft zowel een gratis als een betaald versie zoals automatisch back ups maken en beveiliging.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven