Ben jij een liefhebber van de frikandel? Fabrikanten komen met zorgwekkend nieuws!😥😱

Slecht nieuws voor de liefhebbers van de frikandel! Ons landje kampt al met veel problemen en daar komt nu een frikandellentekort bij.

De cafetaria’s in ons landje hebben te met een tekort aan frikandellen en dat is natuurlijk ontzettend balen daar de frikandel ontzettend populair is.

De fabrikanten van de frikandellen geven aan dat het tekort is ontstaan door een personeelstekort. Het is onduidelijk wanneer er weer volop frikandellen te verkrijgen zijn.

„Ons bereikten al eerder verontruste berichten van cafetariahouders dat ze nog maar maximaal tien dozen mochten bestellen bij hun horecagroothandel”, zegt Frans van Rooij.

Frans van Rooij is directeur van de Vereniging van Professionele Frituurders ProFri. „De frikandel behoort, samen met friet en de kroket, tot de top drie van het cafetaria.”

Roel Theelen is accountmanager van horecagrossier Bidfood en laat weten dat hij de frikandellencrisis al zag aankomen.

De frikandellen waren via Bidfood eind augustus zelfs even niet meer leverbaar. „Nu wordt het wel echt te gek”, zegt Theelen op Frituurwereld, de nieuwsbrief van ProFri.

„Frikandellen zijn de halsslagader van de cafetaria. Ze zijn het verdienmodel, dus als je die straks niet meer kunt verkopen, wordt het lastig.”

Waarom de productie van frikandellen is stilgevallen, laat snackfabrikant Van Geloven uit Tilburg in het midden.

Als zij vragen krijgen van Bidfood volgen er antwoorden als ’softwareproblemen’, ’te weinig arbeidskrachten’ en ’grondstoffenproblemen’.

„Ze zijn niet transparant en communiceren niets naar de buitenwereld”, klaagt Theelen. „We horen ook niet wanneer het probleem is opgelost. Van Geloven is te groot en produceert bijna alle merken. Dat maakt cafetaria’s kwetsbaar.”

Van Geloven is ook tegenover ProFri niet bepaald loslippig. Directeur en woordvoerder Jan Aaltzen Linde is niet beschikbaar voor commentaar.

De directeur reageert met een algemene verklaring en laat het volgende weten: „Het lukt om veel volume te produceren, maar we hebben te maken met aansluitingsproblemen door een gebrek aan arbeidskrachten.”

„Van Geloven erkent de leveringsproblemen, maar wanneer deze zijn opgelost blijft onduidelijk”, aldus ProFri.

Ook na herhaaldelijk aandringen krijgt ProFri geen gesprek met de fabrikant van de frikandellen.

Over de auteur

Scroll naar boven