Eisenpakket asielzoekers: COA gaat in op de wensen van deze mensen!😱😲

Deze week stond de pol!tie toch wel voor een enorm grote uitdaging. Het ging behoorlijk mis in ons mooie Utrecht.

De pleuris brak uit omdat de asielzoekers bij de asielopvang in Star Lodge Hotel Utrecht woest waren over de maaltijden die zij kregen aangeboden.

De asielzoekers eisten dat de catering voor hem zou worden aangepast. Het COA besloot de eis van de nieuwe Nederlanders aan te passen, dit om de rust te bewaren.

Tot volgend jaar dient het hotel aan de Biltsestraat als opvanglocatie voor zo’n 350 asielzoekers. Sinds vorig jaar december zit er al een grote groep mensen in het hotel.

We gaan er van uit dat de asielzoekers blij zijn dat ze een veilig onderkomen hebben in het luxe oord, maar dat is niet het geval.

De bewoners klagen al geruime tijd over de maaltijden die zij aangeboden krijgen, deze zijn volgens hen karig. Tevens vinden ze dat er geen rekening gehouden wordt met wat zij willen eten.

Maar daar blijft het niet bij want ze hebben inmiddels een petitie opgezet, de bewoners eisen namelijk leefgeld, dit zodat zij hun eigen voedsel kunnen kopen.

Afgelopen week is de aanhoudende frustratie onder asielzoekers over het ‘slechte’ eten dan ook volledig geëscaleerd.

De situatie was behoorlijk nijpend en het Algemeen Dagblad laat weten dat de pol!tie werd ingeschakeld. Zo’n 10 agenten zagen zich genoodzaakt hun wapenstok te trekken.

Om de grote groep asielzoekers op afstand te houden besloten deze agenten een linie te vormen. Een maan werd aangehouden maar was binnen no time weer op vrije voeten.

Het COA is ”niet blij” met de politie-inzet. Je zou denken dat de organisatie zich bezig gaat houden met het aanspreken van de asielzoekers op hun gedrag, maar nee.

Het COA steekt haar tijd in de catering, dit zodat er zo snel mogelijk aan de eisen van de nieuwe Nederlanders kan worden voldaan.

Over de auteur

Scroll naar boven