Dramatische tegenvaller voor Irene Schouten en haar man: ‘Ons huis moet plat’😱😥

Irene Schouten en haar man DirkJan Mak kochten nog geen jaar geleden hun droomhuis in Hoogkarspel.

Toen ze de vrijstaande woning kochten waren Irene en Dirkjan dolgelukkig, echter is hun grootste droom uiteen gespat. ,,Het kon niet anders.”

,,Het huis gaat plat en ik ga het zelf opnieuw bouwen”, vertelt timmerman DirkJan in weekblad Story. Gelukkig heeft hij dan ook heel wat connecties in de bouwwereld.

,,We hebben de tekeningen van de architect al binnen, het wachten is nu op de vergunningen. Als de gemeente een beetje wil meewerken, hoop ik begin volgend jaar te kunnen starten.”

Daarna hoopt het stel dat het nog zo’n anderhalf jaar duurt voordat het klaar is. ,,Optimistisch ingeschat dan… De schaarste aan materialen en de hoge prijzen maken het allemaal niet gemakkelijker.”

De vorige eigenaresse heeft maar liefst 65 jaar inde woning gewoond en de vraag is dan ook waarom het plat moet.

,,Ik had zelf ook liever een renovatie gezien, dat vind ik het leukste om te doen. Maar het kon eigenlijk niet anders”, legt DirkJan uit.

,,Er zitten niet eens heipalen onder dit huis. Dat is niet goed in de grond die we hier hebben.” Het opnieuw bouwen van een huis ziet het stel ook wel zitten.

,,Het is aan de andere kant wel altijd onze droom geweest om helemaal ons eigen huis te bouwen, dus die droom komt wel echt uit nu.”

Irene en DirkJan moeten wel lang moeten wachten tot ze daadwerkelijk kunnen gaan wonen in hun huis. Maar daar heeft het koppel over nagedacht.

,,Ik heb nog een huisje hier in Hoogkarspel waar we tot die tijd kunnen zitten. Irene heeft zelf nog een woning in Heerenveen. Dat is natuurlijk vanwege Thialf, waar ze traint.”

Scroll naar boven