Gezin let op de centjes en kopen geen toiletpapier meer: ‘Verschillende redenen’

Vrouw en haar gezin gebruiken geen toiletpapier: ‘is als ons geld door de wc gooien’

Het managen van een huishouden is niet eenvoudig. Het brengt aanzienlijke uitdagingen en kosten met zich mee, vooral wanneer ouders rekening moeten houden met de behoeften van het hele gezin en tegelijkertijd de financiën in balans moeten houden.

Soms kunnen onverwachte kosten een extra last vormen, en met de huidige inflatie is het vinden van besparingsmogelijkheden belangrijker dan ooit. Een moeder heeft een onconventionele manier gevonden om te besparen op toiletpapier.

Vreemde nieuwe trend: De reden waarom heel veel mensen een wc rol in hun koelkast plaatsen!

Amber Allen en haar man Joseph, ouders van drie kinderen, hebben ervoor gekozen om helemaal te stoppen met het gebruik van toiletpapier.

Deze verrassende beslissing werd drie jaar geleden genomen. Amber legt uit wat hen ertoe bracht: “We gebruiken al drie jaar geen wc-papier meer.”

Er werd besloten om te verhuizen om verschillende redenen, waaronder een schuld van 70.000 dollar die moest worden afgelost.


Om te besparen, begon ik met minder vaak winkelen en goedkoper eten, maar wel op een gezonde manier. Uiteindelijk kreeg ik een ingeving: “Wc-papier kopen is als ons geld door de wc gooien.”


Ik deelde mijn gedachten en bespaartips met anderen in vergelijkbare situaties.

In een gesprek met Joseph concludeerden we dat het beter was om geen wc-papier meer te kopen en in plaats daarvan een doekje te gebruiken.

Amber benadrukt dat ze door deze aanpak aanzienlijke besparingen hebben gerealiseerd. Ze zei: “In 3 jaar hebben we tussen de 1.200 en 2.100 dollar bespaard.”

Ze voegt eraan toe: “Ik moet echter bekennen dat we nog steeds wat rollen kopen voor gasten. We hadden ook overwogen om het promoten van ‘neem je eigen rol mee naar ons huis’ onder vrienden, maar het leek ons onbeleefd.”

Amber en Joseph zijn van plan om deze methode van het gebruik van doeken en regelmatig wassen voort te zetten, ondanks dat het niet altijd prettig is.

Scroll naar boven