Heftige verhalen van buurtbewoners aanmeldcentrum Ter Apel: ‘Gelukszoekers😲😢

Het aanmeldcentrum in Ter Apel kan al tijden de drukte niet meer aan en dus wil het kabinet een tweede aanmeldcentrum voor asielzoekers.

Het kabinet heeft Bant in Flevoland aangewezen als ‘kansrijke locatie’. De dorpsbewoners en de gemeente zien dit echter totaal niet zitten.

RTL Nieuws ging naar Ter Apel om daar aan dorpsbewoners te vragen hoe het leven rondom een aanmeldcentrum is.

Een campingeigenaar laat weten: ”Er wordt echt veel gestolen. Politie en boa’s zijn hier dagelijks op de been. Mensen die hier niets te zoeken hebben, de gelukszoekers. Zij verstieren de boel.”

Mevrouw R. wil graag haar verhaal doen maar wel anoniem, ze noemt het ”een gevoelig onderwerp.” Ze voelt zich niet meer veilig en thuis in haar eigen dorp

”Vroeger was er in Ter Apel gewoon een opvang voor vluchtelingen. Nu is het een toevluchtsoord voor mensen die ervan profiteren.”

”Ik ken zelfs verhalen van mensen die een vluchteling in hun woning aantroffen, of dat er een lag te slapen in de schuur.”

Zelfs een ritje naar de supermarkt is al een drama voor deze mevrouw. ”Er is altijd ellende, er is altijd iets aan de hand. De mannen zijn vrouwonvriendelijk en brutaal. Oh, en niemand wordt gestraft.”

Over de auteur

Scroll naar boven