Bezoeker niet blij met attractie van de Efteling: Te kwetsend en moet aangepast worden!😫😣

Op Twitter is er online veel ophef vanwege een attractie van de Efteling. De duurste attractie ooit, Symbolica, ligt ditmaal onder vuur.

Een lezer heeft een brief geschreven aan de Volkskrant en hierin laten weten dat de nieuwe attractie aangepast moet worden door het themapark.

Ditmaal is een lakei in een jurk de aanleiding. De schrijver had samen met zijn/haar 7 jarige zoontje en een vriendinnetje een bezoek gebracht aan het park.

Het was helemaal geweldig totdat ze de norse lakei in de jurk zagen. De schrijver laat weten dat het de bedoeling is dat bezoekers de lakei uitlachen.

Het zoontje van de schrijver is een gender en het kind kreeg volgens de schrijver dan de boodschap: “Je bent bespottelijk.”

Genderkinderen weten niet meteen of ze nu meisje of jongen zijn of iets ertussenin. Deze kinderen hebben het moeilijk met hun genderidentiteit.

Online is er veel ophef ontstaan en wordt er met afkeer gereageerd op de brief. Twitteraars proberen de Efteling te overtuigen niet te zwichten voor de kritiek.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven