Beveiligingslek gevonden in iPhone, Apple waarschuwt iedereen hiervoor!😱😲

Apple komt meteen belangrijke waarschuwing voor eigenaars van iPhone-, iPad- en Mac-modellen. Deze gebruikers moeten hun besturingssoftware updaten.

Het bedrijf doet dit omdat deze een beveiligingsfout bevat waarmee de controle over de apparaten kan worden overgenomen.

Deze week bracht het Amerikaanse bedrijf twee beveiligingsrapporten naar buiten die op relatief weinig aandacht konden rekenen.

De waarschuwing heeft onder meer betrekking op de iPhone 6 en nieuwere modellen, alle iPad Pro’s, iPads van de vijfde generatie of later en Macbooks, deze mededeling staat op de website van Apple.

De oudere versie van iOS bevat volgens het bedrijf een veiligheidsprobleem. Door dit probleem kunnen hackers mogelijk ongeoorloofde toegang tot het apparaat kunnen krijgen.

‘Deze mogelijkheid zou actief uitgebuit kunnen worden’, aldus Apple. Het bedrijf laat voor de rest niets los over hoe, waar of door wie de kwetsbaarheden zijn ontdekt.

Apple dringt er bij de smartphonegebruikers op aan iOS of iPadOS 15.6.1 te downloaden, dit om de gebreken te verhelpen. Voor Macs gaat het om macOS Monterey 12.5.1.

Op de macOS-computers dient ook de Safari-browser een update te krijgen, naar versie 15.6.1.

Over de auteur

Scroll naar boven