Anita Witzier stelde krankzinnige en idiote vraag aan een patiënt in psychiatrische kliniek

Anita Witzier stelde krankzinnige en idiote vraag aan een patiënt in psychiatrische kliniek

Tijdens de opnames van het programma “Anita wordt opgenomen” heeft een voormalig medewerker van een psychiatrische kliniek onthuld dat presentatrice Anita Witzier een nogal ongebruikelijk verzoek heeft gedaan.

Deze onthulling kwam van een bron die met Juicechannel heeft gesproken. De bron legt uit: “Anita Witzier had opnames in een gesloten psychiatrische kliniek waar ik werkte voor Anita wordt opgenomen.”


Er wordt beweerd dat de presentatrice aan een patiënt, die op het punt stond ontslagen te worden na een gedwongen opname, heeft gevraagd om nog een dag langer te blijven zodat haar ontslag gefilmd kon worden.


,,Ze vroeg aan een patiënt, die met ontslag mocht na een gedwongen opname, om nog een dag langer opgenomen te blijven. Zodat zij het ontslag kon filmen.”

Onderwerp van discussie was het programma van Anita Witzier al eerder. Trouw meldde dat er onenigheid was tussen de patiënten van de instelling en de directie voorafgaand aan de opnames.

Op twee locaties in Hilversum en Almere werd het programma gefilmd. In Almere, waar patiënten later bij het project betrokken raakten, was er weerstand tegen het filmen. Zij zagen het als een inbreuk op hun privacy.

Nadat de patiënten zich tot een landelijke bemiddelaar voor zorginstellingen hadden gewend, kregen ze gelijk, waardoor ze de opnames konden stopzetten.

Kort daarna kwam de directie van GGz Centraal in gesprek met de patiënten. Uit interne documenten die Trouw in handen kreeg, bleek dat de directie benadrukte dat het stopzetten van het project ernstige financiële consequenties zou kunnen hebben, met mogelijke gevolgen voor de zorgverlening.

Er was bezorgdheid onder de patiënten over mogelijke gevolgen binnen de kliniek, daarom hebben zij besloten niet in te grijpen tijdens de opnames.

Er rijzen vragen over de ethiek van het filmen in dergelijke gevoelige omgevingen en over de druk die op patiënten in de zorg kan worden uitgeoefend.

Scroll naar boven