Akwasi heeft drastisch besluit genomen en hakt de knoop door: ‘Ik kap er ook mee’

Akwasi heeft drastisch besluit genomen en hakt de knoop door: ‘Ik kap er ook mee’

Onlangs veroorzaakte rapper en Omroep Zwart-oprichter Akwasi (35) opschudding in de wereld van sociale media toen hij en omroep KRO-NCRV besloten om hun activiteiten op het socialemediaplatform X stop te zetten.

Automatische concepten

Deze beslissing volgde op een reeks racist!sche reacties die volgden op Akwasi’s deelname aan het tv-programma ‘De Slimste Mens’.

Akwasi kondigde zijn vertrek van X aan in een prominente post op zijnOp zijn pagina nodigde Akwasi zijn volgers uit om hem te blijven volgen op Instagram via @akwasion.

KRO-NCRV reageerde resoluut op deze gebeurtenissen en trok zich terug van het platform als reactie op de racistische aanvallen die Akwasi had ervaren.

Daarnaast deed de omroep een oproep aan andere mediabedrijven om hetzelfde te doen. Dit roept de vraag op of digitale platforms nog wel veilig zijn voor artiesten en mediabedrijven die te maken krijgen met online haat.


Hoewel Akwasi onlangs succes had in ‘De Slimste Mens’ en de titel won, kon dit niet voorkomen dat KRO-NCRV zich terugtrok van het platform X.


Het lijkt erop dat intellectuele prestaties niet genoeg zijn om de negatieve kant van het internet tegen te gaan.

Automatische concepten

Akwasi kreeg constant negatieve en controversiële reacties op platform X, in plaats van lof voor zijn intelligentie. Daarom was de belangrijkste reden voor zijn drastische stap om zich terug te trekken van het platform.

Om deze situatie heeft KRO-NCRV aangekondigd dat ze volledig afstand nemen van het gebruik van platform X.

Scroll naar boven