Rob de Nijs vertelt openhartig over het einde: ‘besef zal later wel komen’😌😢

Rob de Nijs gaf een paar dagen geleden zijn afscheidsconcert in de Ziggo Dome. De zanger kijkt terug op een prachtig slotakkoord.

De 79-jarige zanger heeft enige tijd geleden de keuze gemaakt om te stoppen met optreden, dit omdat hij Parkinson lijdt.

Het idee dat het nu echt voorbij is, dat besef zal later wel komen’, zegt hij in De Telegraaf. De zanger kijkt met een warm hart terug naar zijn afscheidsavond.

‘Toen ik door Jet van het podium werd gereden en terugging naar de kleedkamer, stonden daar toen de liftdeuren opengingen alle collega’s die hadden opgetreden in een soort erehaag op me te wachten’, vertelt hij.

‘De hele avond, het was allemaal even lief. Het publiek op de eerste plaats. Ze stonden al voordat het doek opging!’

Nadat Rob klaar was met het optreden en het podium verliet stond er een heerlijk koud Belgisch biertje voor hem klaar. De zanger was tot laat in de nacht wakker.

Tegen vieren lagen we eindelijk op bed. Volgens Jet was ik meteen weg en lag ik meteen nadat ik was vertrokken in m’n slaap zachtjes te zingen…’

Een rustig pensioen en achter de geraniums zitten, lijkt er voor Rob niet in te zitten. ‘Ik ga me echt niet vervelen. We willen als een gezin een mooie reis gaan maken en er het beste van gaan maken.

En misschien zing ik ook nog weleens wat in de studio. Als er een mooi nummer voorbijkomt, zou ik dat best nog willen opnemen, in alle rust en in m’n eigen tempo met de mensen met wie ik dat altijd heb gedaan.’

Over de auteur

Scroll naar boven