Vrouw voelt zich aangetrokken tot boom: ‘Ik word nat van de opwinding’

Vrouw voelt zich aangetrokken tot boom: ‘Ik word nat van de opwinding’

Sonja Semyonova, 45 jaar oud, heeft een ongebruikelijke wending in haar liefdesleven genomen. Ze beschouwt zichzelf als een ‘ecosksuele’.

Zij is verliefd geworden op een eikenboom, die zij gelooft al honderden jaren op haar heeft gewacht. Volgens haar vult deze boom, die zij Rudolf heeft genoemd, haar met ‘er0tische energie’.

Voorheen was Sonja getrouwd, maar haar interesse in planten ontstond na haar verhuizing naarIn 2020 bezocht Sonja Vancouver Island.

Tijdens de lockdown ontdekte ze, als specialist in het vertellen van ‘erotische verhalen’, een enorme eikenboom tijdens haar dagelijkse natuurwandelingen. Dit was bijna drie jaar geleden.

“Ik wandelde vijf dagen per week op een pad in de buurt van de boom”, deelt Sonja, “en voelde toen al een sterke verbondenheid met de boom.”

Sonja’s band met de eik, liefkozend Rudolf genoemd, groeide gestaag. Echter, pas in de zomer van 2021 ontwikkelde ze naar eigen zeggen ‘erotische gevoelens’ voor de imposante boom.

In haar verhalen beschrijft Sonja het gevoel van klein zijn naast iets ‘stevigs’ en ‘gigantisch’. Ondanks eerdere relaties met mannen, ervaart ze haar liefde voor Rudolf als een compleet nieuw niveau.


“Ik kan de aanwezigheid die ik voel bij de boom niet vergelijken met die bij mensen. Dat is precies wat ik zoek in een fantasie met een persoon.”


”Ik heb lang verlangd naar deze er0tische golf van energie.” Ze benadrukt dat haar ervaringen met Rudolf puur mentaal zijn en niet fysiek.


Ook maakt Sonja duidelijk dat ecosksualiteit niet impliceert dat er fysieke gemeenschap is tussen mensen en de natuur.


“Voor mij is het observeren van de verandering van seizoenen een bron van opwinding. Als ik naar dat schouwspel kijk, raak ik opgewonden.”


”Je gaat van het levenloze in de winter naar alles wat tot leven komt in de lente en zich voortplant. Er is niets opwindender.”

Scroll naar boven